Dom za stare

Zlatno Doba

 

Za mlađe ljude koji se susreću sa sve većim izazovom vođenja brige o starijim članovima porodice, pomoć im postaje ponekad neophodna, čak i ako bi voleli da nije tako.

Cilj naših usluga je ispunjavanje fizičkih, emotivnih, psiholoških i duhovnih potreba naših korisnika, uz mogućnost neograničenih poseta njihovih bližnjih.

Ukažite nam poverenje
i dopustite da o vašem zdravlju brinu najbolji!

Posetite dom za stare Zlatno Doba i uverite se da starost ne mora biti teška i usamljena, već ispunjena i bezbedna.Zdravstvena zaštita korisnika nam je na prvom mestu

 

Dom za stare Zlatno Doba je tako funkcionalno predviđen da korisnici imaju intenzivan nadzor, negu i podršku medicinskog osoblja i negovateljica tokom 24 časa, nadzor lekara opšte prakse, socijalnog radnika, fizioterapeuta i neuropsihijatra po potrebi, kao i posete lekara specijalista, po dogovoru.

U slučaju pogoršanja zdravstvenog stanja korisnika, dolaze ekipe hitne pomoći – Mogućnost organizovanja sanitetskog transporta.

Usluge doma za stare Zlatno Doba

U domu za stare “Zlatno Doba” pored usluge smeštaja, brinemo se i staramo o osobama treće životne dobi u skladu sa pravilima, standardima i normativima koja važe za socijalnu zaštitu i obezbeđenje socijalne sigurnosti građana.

U slučaju naglog pogoršanja zdravstvenog stanja bilo kog korisnika, dom brzo reaguje i kontaktira ekipe hitne pomoći.

 


NEGA

Podrazumevaju se medicinski nadzor i hitne intervencije medicinskog osoblja, fizioterapeuta, radnih terapeuta i socijalnih radnika.

SMEŠTAJ

Dom je klimatizovan, a namenjen je za smeštaj 39 korisnika. Raspolaže društvenim klubom i restoranom, a takođe poseduje lift i sef.

SIGURNOST

Visok nivo samostalnosti korisnika. Funkcionalno je predviđen da korisnici imaju intenzivan nadzor, negu i podršku tokom 24 časa.

POSETE

Zlatno Doba je dom za stare otvorenog tipa. Svim korisnicima omogućena je svakodnevna poseta porodice i bližnjih.
 

Osnovne usluge doma za stare

 • Korišćenje zajedničkog dnevnog boravka
 • Serviranje obroka u trpezariji Doma – u sobi korisnika
 • Pomoć u hranjenju korisnika zavisno od zdravstvene i fizičke sposobnosti
 • Svakodnevno održavanje minimuma lične higijene
 • Kupanje dva puta nedeljno a po potrebi i više puta u toku nedelje
 • Usluge fizioterapeuta (pet puta nedeljno)
 • Promena ličnog rublja svakog dana u toku nedelje
 • Promena posteljnog rublja dva puta nedeljno, a po potrebi i češće
 • Šišanje i uređenje frizure jednom mesečno
 • Sečenje noktiju na rukama i nogama jednom nedeljno
 • Brijanje dva puta nedeljno zavisno od fizičke i zdravstvene sposobnosti korisnika

U vlastitoj kuhinji pripremaju se svakodnevno tri dnevna obroka koji se usklađuju prema potrebama korisnika, dve užine kao i osvežavajuće napitke, voće i dezert između obroka u skladu sa principima zdrave hrane i dijetetskim režimom ishrane propisanim korisniku prema starosti i njegovom opštem i posebnom zdravstvenom stanju.

Radi obezbeđivanja socijalne sigurnosti i što bolje adaptacije na uslove života, korisnicima će se pružiti usluga socijalnog rada.

Usluge socijalnog rada omogućavaju brže i lakše prilagođavanje korisnika uslovima smeštaja i uključivanje u život ustanove što podrazumeva organizovanje raznovrsnih aktivnosti i sadržaja koji će zadovoljiti specifične zahteve svakog korisnika, a život u ustanovi učiniti sigurnijim i kvalitetnijim.